En vandretur i Thy gav Pia Skammelsen en idé, hun pludselig ikke kunne slippe. Siden er hun blevet fuldtidsiværksætter og har startet ”Oh So Quiet”, hvor hun arrangerer vandreture, der skaber rum for ro og eftertanke. Hun sørger for smukke ruter, komfortabel overnatning i sommerhuse og for alt det, der ellers havde vejet tungt i tanker og rygsække.

Af Hanne Munk

Som så mange gange før tog Pia Skammelsen tilbage i 2017 på en vandretur med sin kære, gamle veninde ”hjemme” fra Thy. Vandreture sammen gav deres venskab noget særligt, havde de for længst fundet ud af. Det gav ro til at indhente det tabte og til at få snakket i dybden – og naturen gav plads til blot ”at være til” og slippe for hverdagens travlhed.

Det særlige ved lige netop denne vandretur var, at den endte med at lægge grundstenene til en idé, som ikke ville forlade Pia Skammelsens tanker og som har gjort, at hun i dag har sagt sit faste job op og er blevet iværksætter. Det er den idé, der i dag er blevet til vandrekonceptet ”Oh So Quiet”, hvor Pia Skammelsen tilbyder en pause fra hverdagens stress med rum til ro, nærvær og samvær. Det gør hun med smukke tredages vandreture og overnatning i sommerhuse inkl. mad i køleskabet, minibar, sengetøj og meget mere. Det, deltagerne selv skal sørge for, er, at sætte det ene ben foran det andet.

”En vandreferie kan hurtigt blive lidt af et spejderprojekt, hvis man både skal overnatte i det fri og have alt sit grej og mad med i en rygsæk. ”Oh So Quiet” er luksusversionen af en vandretur, hvor man bare skal have fokus på at gå og være sammen. Man skal ikke slæbe eller sove primitivt. Man vandrer fra sommerhus til sommerhus, hvor man kan sove i en behagelig seng, lave god mad om aftenen og hygge med et glas rødvin,” forklarer Pia Skammelsen.

”Det strabadserende er at gå, og det er jo sådan set bare at sætte den ene fod foran den anden, og så er du i gang,” siger hun.

Ideen er at gøre vandreture i naturen lettilgængelige og skabe en genvej til en stund med ro i sjælen.

”Her kan man slippe for hverdagens travlhed og støj. Man kan komme ud at gå i skøn natur og bare få ro på. “Oh So Quiet” har en slags slogan: “Ro til nærvær” – og det er jo, fordi naturen tilbyder en fantastisk ramme til, at man kan være nærværende både i naturen og opleve det, der er omkring en, men også til at finde ro til nærvær med sine relationer. Vandretue i naturen kan hjælpe os ud af vores hoveder, hvor tankerne måske slår kolbøtter nogle gange,” siger hun.

Vandreture, der skaber rum for ro og eftertanke

Det fik hun for alvor øjnene op for på vandreturen med sin veninde tilbage i 2017, hvor de begge vendte tilbage til hjemstavnen Thy for en stund.

”Det var en form for hjemvenden til fødeegnen, men vi var ikke vant til at vandre i Thy, så vi oplevede en helt ny side at det sted, vi kommer fra,” fortæller Pia Skammelsen.

Oplevelsen af Thys rå natur og dertilhørende rå stilhed, hvori man kan vandre i timer uden at møde andre på sin vej satte gang i tankerne.

”Bare det at gå gennem naturen gav lige præcis så meget ro på, at vi virkelig fik snakket sammen – også om nogle dybere ting,” fortæller Pia Skammelsen.

Men den næsten magiske ro blev pludselig brudt om aftenen, da vandreturen skulle sluttes af med lidt ekstra hygge og en trerettes middag på en lokal kro.

”Pludselig var der bare for mange mennesker, og det stærke nærvær, vi havde oplevet i løbet af dagen, forsvandt fuldstændig,” fortæller hun.

En snert af hektisk hverdag sneg sig alt for hurtigt tilbage under huden, og det var det, der fik ”Oh So Quiet” til stille og roligt at spire frem i Pia Skammelsens tanker.

”Jeg begyndte at tænke på, hvordan det ideelle vandrekoncept skulle se ud, hvis jeg selv skulle lave det. Vi ville virkelig gerne tilbage til Thy for at vandre, men det var svært at finde noget godt at bo i,” fortæller hun.

Udendørs overnatning havde hverken Pia Skammelsen eller veninden lyst til at kaste sig ud i – slet ikke om efteråret, hvor de var afsted – og selvom udvalget af kroer og B&B var udmærket, så passede det ikke rigtigt til dem.

”Der skal man jo også forholde sig til en masse andre mennesker, så der var altså ikke var ret mange muligheder tilbage,” siger Pia Skammelsen.

For hende og for det, der i dag er blevet til ”Oh So Quiet”, er det vigtigste, at man kan fortsætte med blot at være sammen og ”være til” på hele turen. Ro uden afbrydelser. Det er det, Pia Skammelsen kalder ”væredygtighed”.

”Der er allerede så meget fokus på bæredygtighed, men ”Oh So Quiet” tilbyder en form for ”væredygtighed”. Vi trækker stikket og kommer ud et sted, hvor vi bare kan få lov at være til. Vi kan lade op og få ro på tankerne,” siger hun.

Missionen med ”Oh So Quiet” er netop at tilbyde en smuttur til ro, men også til at ”bare” at være sammen.

”Der sker noget særligt, når man går en tur sammen, fordi man ikke sidder og kigger hinanden dybt i øjnene – man laver noget sammen. Pludselig kan det blive en fin ramme til at tage hul på nogle lidt dybere snakke, som kan være svære at presse ind i en travl hverdag,” siger Pia Skammelsen.

 
 
Pia Stigaard Skammelsen sørger for smukke ruter, komfortabel overnatning i sommerhuse og for alt det, der ellers havde vejet tungt i tanker og rygsække

Fakta

Tredages vandreture ved Vestkysten og for mellem to og seks personer.

Ruterne kan findes på hjemmesiden www.ohsoquiet.dk

Vandreruterne er nemme at følge, og overnatningen foregår i sommerhus, som er klargjort ved ankomst. Der er mad i køleskabet, minibar og linned til fri afbenyttelse.

Ideen er at skabe ro til samvær, ikke bare på selve vandreturen, men på hele miniferien.

”Oh So Quiet”-turene ligger i foråret fra start-april til midt-juni og i efteråret fra slut-august til efter efterårsferien.

 

Du kan også følge ”Oh So Quiet” på Facebook.

Velkommen

Jeg hedder Pia og er iværksætteren bag Oh So Quiet ApS.

Her på bloggen deler jeg min passion for gåture: du kan finde tips til smukke gåture, læse om gåturens magi og følge lidt med i mit liv som iværksætter.

Læs mere om mig og historien bag Oh So Quiet ApS

Kontakt

Mobil: +45 22 25 57 81
E-mail: pia@ohsoquiet.dk

Seneste blogindlæg

Sociale medier

     

Kategorier