Om Oh So Quiet

Om Oh So Quiet – hvem står bag

Mit navn er Pia Stigaard Skammelsen, jeg er 45 år og iværksætteren bag Oh So Quiet.

Jeg er for enden af telefonrøret, når du har spørgsmål. Jeg sørger for, at alt i sommerhusene spiller og jeg udvikler løbende vandreruter, så du kan gå på opdagelse nye steder i Nordjyllands smukke natur.

Som iværksætter har jeg fingrene i stort set alt i forbindelse med Oh So Quiet-turene; jeg er på en gang direktør og servicemedarbejder. Den spændvidde holder jeg rigtig meget af.

Siden jeg fik idéen på en vandretur for cirka tre år siden, er det gået stærkt:

  • I 2018 pitchede jeg min idé og var så heldig at blive udtaget til innovationsprogrammet TourismX. Her fik jeg hjælp til at finpudse og teste konceptet i Oh So Quiet.
  • I 2019 kom jeg med i Innofounder Experienced. og kunne sige mit fuldtidsjob gennem 10 år på Aalborg Universitet op.
  • I 2020 var jeg klar til at tage imod gæster. Ikke mindre end 340 gæster var igennem til trods for COVID19. En drømmestart!
  • I 2021 kom jeg med i programmet Accelerator og fik værktøjerne til at få min virksomhed til at vokse. Min mand Martin opsagde ved udgangen af året sit job i fodboldklubben AaB for at gå fuldtids ind i Oh So Quiet.

At dele min passion for det at gå, ved at gøre det lettere og mere komfortabelt for alle at tage på vandreferie, er det mest meningsfulde, jeg har beskæftiget mig med i mit liv!

Sådan opstod ideen

Idéen til Oh So Quiet opstod i en god stund med vandrestøvler på. På en vandretur til Nationalpark Thy i efteråret 2017 åbenbarede sig en helt ny side af min fødeegn, som jeg aldrig tidligere havde oplevet: Smukke klithede-landskaber, der på dele af den snoede strækning virkede helt uberørte af mennesker. Vandreturen var en kæmpe oplevelse, der foruden den livgivende natur bød på gode, dybe snakke med min ven.

Vel hjemme igen begyndte tankerne om et nyt vandrekoncept at tage form. Ikke mindst gennem sparring med familie, venner, dygtige mennesker i mit netværk og sidenhen Nationalpark Thy og Thisted Kommune.

Idéen kom til mig, fordi jeg savnede naturnære overnatningstilbud, der gjorde det muligt at forblive i oplevelsen, uden at det blev for primitivt. Jeg er nemlig mere til komfort end til shelters. Samtidig elsker jeg at gå og nyde naturens ro og skønhed.

Stenen i Oh So Quiets logo

er en gave, der en dag lå på mit dørtrin sammen med dette brev:

“Stenen, der ligger i kuverten er en, jeg fandt på stranden under vores testvandring af Oh So Quiet. Den lå i min lomme under resten af turen og den er fyldt op af noget af alt det, en vandretur med Oh So Quiet kan.

Stenen var med os da vi vandrede i stilhed langs det brusende Vesterhav, landede på et vildspor i plantagen i den silende regn og den var med os på den flotte tur ad Redningsvejen.

Stenen har lyttet til alle vores sange på turen, vores snakke, både de skøre, de sjove, de lærerige, de dybe og de vigtige snakke, der kræver ekstra fokus. Det var bl.a. på vores Oh So Quiet tur, at min datter fik mig til at forstå, at hun gerne ville skifte skole. En vigtig snak mellem forælder og barn, som Oh So Quiet skabte rammerne for og gav plads til.

Siden vi kom hjem har stenen ligget i min vindueskarm og suget lyset og turen til sig. Nu skal du have stenen, som er fyldt op med en masse Oh So Quiet øjeblikke.”

Jeg var ikke et sekund i tvivl. Stenen skulle tegnes ind i mit logo!