Podcast: Hvis jeg skulle starte forfra

Forbudt for pistolsælgere - Pia podcastoptagelse

- Ville du være blevet iværksætter, hvis du havde vidst, hvad der ventede?

Det blev jeg for nyligt spurgt om af salgstræner Per Topp i podcasten ”Forbudt for pistolsælgere”. Samtalen med Per har fået mig til at reflektere over, hvad der driver mig som iværksætter.

Nåden i ikke at vide, hvad der venter

Podcasten handler egentlig om salg, men da jeg aldrig har betragtet mig selv som sælger, var det en spøjs og sjov udfordring at skulle se på min rolle i Oh So Quiet med de briller. Ja, faktisk var konceptet bag Oh So Quiet slet ikke tænkt som noget kommercielt, da jeg først fik idéen. Det handlede mere om at skabe rammerne for en helt særlig oplevelse.

Jeg havde nemlig oplevet den magiske boble, der kan skabes mellem to gode venner på en gåtur. En gåtur, der på en og samme tid giver rum til samtale og til stilhed, uden at man skal forholde sig til en helt masse indtryk fra andre mennesker. Den oplevelse ville jeg gerne skabe rammerne for, så andre også kunne få glæde af den.

Derfor må jeg svare Per Topp på spørgsmålet, at jeg er oprigtig i tvivl. Ville jeg være blevet iværksætter, hvis jeg havde vidst, hvilket bjerg af strabadser – som i al iværksætteri – der skulle bestiges forude? Sandsynligvis ikke. Dertil betragter jeg slet ikke mig selv som risikovillig og selvtillidsfuld nok. Der ligger en vis nåde i ikke at vide, hvad der ligger rundt om det næste hjørne!

Forbudt for pistolsælgere - Pia og Per
Per Topp træner sælgere, rådgivere og salgsafdelinger i disciplinen ’salg’. Han afholder kurser, forløb, foredrag og podcast.

Et skridt ad gangen

Jeg kan godt blive overvældet af meget store mål, særligt inden for områder, jeg ikke har beskæftiget mig med tidligere. Hvis noget virker uoverskueligt, lader jeg mig dog som regel ikke slå helt ud. Jeg har med alderen lært i stedet at bryde det ned i mere overkommelige delmål. Så tager jeg et skridt ad gangen og tænker ved mig selv, at det også er helt fint bare at nå hen til den næste hegnspæl. Når jeg så den, tænker jeg, at der da vist lige er kræfter til også at nå den næste… Det er et mentalt kneb til at sænke følelsen af præstationspres og få rejsen til at virke mere overkommelig.

Oh So Quiet har jeg også udviklet et skridt ad gangen. Jeg forsøgte ikke at tage alt for store risici i starten, men fokuserede i højere grad på dét, som lå lige foran. Det er tilgang, som jeg generelt finder til stor gavn i livet – ligegyldigt om det handler om opstart af virksomhed, ændring af vaner eller bare en lang gåtur.

Nogle mennesker har altid drømt om at blive iværksættere – de skal bare finde den rette idé. Sådan var det ikke helt for mig.

Efter tidligere nævnte vandretur med en kær veninde, tog idéen om et nyt vandrekoncept form i mit hoved. Idéen var, at man skulle gå fra hytte til hytte i smuk, dansk natur. På den måde fandt idéen mere mig end jeg den, og det var lysten til at virkeliggøre idéen, der gjorde mig til iværksætter. Ikke omvendt.

Forbudt for pistolsælgere - Pia og Per podcastoptagelse
Meningen med podcasten, "Forbudt for pistolsælgere", er at præsentere interessante personer, der arbejder med salg i brancher man normalt ikke vil forbinde med salg.

Lysten driver værket

Motivationen til at skabe Oh So Quiet har været drevet af en blanding af passion og værdier. I begyndelsen var det mest passionen for idéen, der var drivkraften. Med årene har der dog udviklet sig en lyst til at sætte et aftryk på verden, som jeg føler, jeg kan være bekendt og stå inde for.

Vandring handler efter min mening ikke kun om at gå mange kilometer, have det rette udstyr og elske primitivt friluftsliv. Det handler i højere grad om at skabe sig nogle lufthuller i en travl hverdag, hvor man kan lade op og drage omsorg for sig selv. Hvor fokus ikke er på at præstere og opnå noget bestemt, men bare være til og være nærværende sammen med dem, man holder af.

Jeg håber i fremtiden at kunne få Oh So Quiet til at vokse – både mede flere vandreruter i nye dele af landet, men også med flere personer på teamet bag Oh So Quiet. Det kan være ensomt at gøre det alene.

Gennem de seneste 4 år har mange glade gæster været afsted på tur; de fleste er søde til at anbefale Oh So Quiet til venner og familie, men også til at komme igen for at prøve andre ruter. Det er jeg meget taknemmelig for og det er i høj grad med til at motivere mig!

Der har, som i alle andre dele af livet, både været gode og svære tider ved at drive virksomhed. Dog vender jeg altid tilbage til lysten til at gøre en forskel.

Læs mere om podcasten og lyt til den her.

Læs mere:

Velkommen

Jeg hedder Pia og er iværksætteren bag Oh So Quiet ApS.

Her på bloggen deler jeg min passion for gåture: du kan finde tips til smukke gåture, læse om gåturens magi og følge lidt med i mit liv som iværksætter.

Læs mere om mig og historien bag Oh So Quiet ApS

Kontakt

Mobil: +45 22 25 57 81
E-mail: pia@ohsoquiet.dk

Seneste blogindlæg

Sociale medier

     

Kategorier