Foråret er for alvor over os og der har allerede været god mulighed for at nyde de varmere temperaturer og de lysere aftner. Det har dog også fået mig til at tænke over, hvor hurtige vi er til at nyde naturen, når vejret er ”godt”, men er vejret i virkeligheden ikke altid godt? Jeg kan godt lide at tænke, at enhver situation kommer med sine egne skønne øjeblikke. Derfor har jeg lavet denne liste over fire glæder ved regnvejret.

Forfriskende og smukke omgivelser

Vi er ofte trætte af regnen – nok mest fordi det kan være køligt, mørkt og lidt upraktisk. Men når man lige stopper op, så er regnen faktisk ret smuk. Det er som om skoven lige bliver lidt grønnere og bækkene lidt mere rislende.

En ting som mange (inklusiv mig selv) holder meget af, er duften af regn. Det er som om, man kan fornemme, at alle ens omgivelser lige er blevet vasket rene. Dufte har en stærk forbindelse til vores hukommelse, derfor kan duften af regn også frembringe specifikke minder. Måske en våd sommerdag fra barndommen eller en særlig gåtur i skoven? Når vi ved, at dufte knytter sig så stærkt sammen med minder, kan vi netop bruge den bevidsthed til at skabe flere positive minder i fremtiden. Så næste gang du befinder dig i duften af regn, kan du jo overveje, hvad der er særligt ved netop dette øjeblik.

Smukke regnvejrsomgivelser
Smukke regnvejrsomgivelser

Omsluttende ro

Der opstår en helt anden ro i omgivelserne, når det regner. Det som om, der lægger sig et tæppe, hvor regnens dryppen virkelig træder frem. Det kan virke utrolig beroligende og endda meditativt. Regnen inviterer os til at stoppe op og lytte. Tage os god tid.

Ofte betyder regnvejrsdage også, at der er knap så mange andre, der har bevæget sig udenfor. Man har lige pludselig skovens stier helt for sig selv og sine tanker. Det giver plads til fordybelse og sindsro, hvor du vi stille os selv de vigtige spørgsmål. Hvornår har du for eksempel sidst givet dig selv ro til at mærke, hvordan du har det inderst inde?

Mulighed for personlig sejr

Hvis man har sat sig for at skulle vandre en længere tur, og det så står ned i stænger, så kan det hurtigt blive en undskyldning for at blive hjemme. Dog kan regnen også give os mulighed for at opnå personlig sejr og selvtillid, hvis vi kommer afsted til trods for regnen. Det vidner om viljestyrke. Der er også en tryghed i at vide, at man kan klare de udfordringer, som man møder på vejen. Ja faktisk kan man sige, at regnvejr er læringsvejr til et muligt eventyr, hvor du kan blive klogere på dine egne evner og begrænsninger. Det skaber både stolthed og tilfredshed, når man kommer på den anden side.

Solskinnet kommer altid igen

Selv hvis vi ikke kan forene os med regnen, så kan vi altid se den som et løfte om, at der kommer bedre tider. Solen kommer nemlig altid igen og uden regnen, ville vi ikke sætte pris på solen på samme måde, som vi gør nu. Så selvom det kan være svært i øjeblikket, så er der ikke noget, der varer evigt. På samme måde er det med vandretur. Når vandreturen er ovre, er du blevet oplevelserne og erfaringerne rigere. Der er nu plads til selvforkælelse. Et varmt bad. Et dejligt måltid mad. En blød plads med fødderne oppe.

Når du vandrer på Oh So Quiets ture,  har jeg gjort mig umage for, at I altid vil nå frem til de hyggeligste lokationer, hvor køleskabet er fyldt op og maden er klar til at blive lavet. På den måde er der sørget for det praktiske og alt I skal tænke på, er at nyde turen, hinandens selskab og ikke mindst regnvejret.

Fire glæder ved regnvejret.

Læs mere:

Velkommen

Jeg hedder Pia og er iværksætteren bag Oh So Quiet ApS.

Her på bloggen deler jeg min passion for gåture: du kan finde tips til smukke gåture, læse om gåturens magi og følge lidt med i mit liv som iværksætter.

Læs mere om mig og historien bag Oh So Quiet ApS

Kontakt

Mobil: +45 22 25 57 81
E-mail: pia@ohsoquiet.dk

Seneste blogindlæg

Sociale medier

     

Kategorier