Livet gemmer sig i pauserne

Stress, jag og den travle hverdag kommer efter os alle sammen – også mig. Der er ingen tvivl om, at det er nemmere at stoppe op, når man også føler, at man har tiden til det. Men nogle gange ligger magien i pauserne og ikke på målstregen.

Tid til nye idéer og veje

Vi bevæger os konstant fra a til b. Fra hjemmet til arbejdspladsen. Fra arbejdspladsen til supermarkedet. Fra rutens start til rutens slut. Om det er en deadline på arbejde, en festmiddag eller en opnåelse af et personligt mål, du gerne vil opnå inden for en bestemt tidsramme, så kan det være svært at tage sig tid til pauser.

Men faktisk kan det netop være pausen, som hjælper dig i mål.

En undersøgelse af Harvard Business Review viser nemlig, at man bliver mere produktiv og laver færre fejl, når man holder pauser. De skriver også, at en af de mest givende pauser, man kan tage, er en gåtur i naturen – det kan jeg kun være enig i.

Når vi stopper op og giver os selv tid til at trække vejret dybt, går vi til opgaven med en helt anden ro og kan bedre nyde vejen hen til målet. Vi lægger pludselig øje til sommerfuglen der flyver forbi os. Vi nyder duften af det nyslåede græs. Vi hører fuglene kvidre.

Det er fantastisk alle de detaljer, som gemmer sig lige for næsen af os, hvis vi blot giver os selv tiden til at stoppe op.

Og der er god grund til at gøre det. Når vi holder pauser, bliver vi samtidigt mere åbne for nye idéer og fremgangsmåder. Der vil altid være flere veje at gå og det kan være ganske gavnligt at gøre plads til overvejelser om, hvilken man skal vælge.

Tid til nærvær

Indrømmet. Jeg er ikke altid selv den bedste til at holde pauser.

Når en opgave ligger foran mig, er det fristende at blive ved, til den er løst. Nogle gange kan det være en kæmpe hjælp, når vores nære minder os om at stoppe op.

Det oplever jeg blandt andet, når jeg har mine døtre med ude og klargøre sommerhusene til Oh So Quiets gæster. De minder mig om at holde pauser, hvor vi spiser en is eller går en tur ned til vandet, når vi nu alligevel er så tæt på havet.

Jeg kan tydeligt mærke, hvordan jeg får fornyet energi samtidigt med, at det bryder med ensformigheden.

Måske har du det på samme måde? Ellers er her 10 gode grunde til, at du måske alligevel skulle holde en pause:

  1. Du får genopladt dit mentale batteri
  2. Du giver dig selv ro til at mærke hvordan du har det
  3. Du giver dig selv et bedre fokus
  4. Du får tid til at tænke over hvad der er vigtigt for dig
  5. Du bliver mere kreativ og giver plads til nye idéer
  6. Du forbedrer din balance i livet
  7. Du laver færre fejl
  8. Du giver dig selv mulighed for at finde glæde i øjeblikket
  9. Du nyder dine omgivelser
  10. Du kan styrke dine relationer ved at tilbringe tid med andre

Vigtigst af alt giver pauserne os mulighed for at snakke sammen på en anden måde. Der bliver ligesom plads til ikke blot at snakke om alt det praktiske og hverdagsagtige. Der bliver åbnet op for alt det store, indviklet og betydningsfulde. Der bliver plads til overvejelser, tvivl og beslutninger. Vores tid og nærvær er den største gave, som vi kan give, for livet gemmer sig virkelig i pauserne.

Kilder:

How to Take Better Breaks at Work, According to Research
af Zhanna Lyubykh og Duygu Biricik Gulseren
https://hbr.org/2023/05/how-to-take-better-breaks-at-work-according-to-research

Læs mere:

Velkommen

Jeg hedder Pia og er iværksætteren bag Oh So Quiet ApS.

Her på bloggen deler jeg min passion for gåture: du kan finde tips til smukke gåture, læse om gåturens magi og følge lidt med i mit liv som iværksætter.

Læs mere om mig og historien bag Oh So Quiet ApS

Kontakt

Mobil: +45 22 25 57 81
E-mail: pia@ohsoquiet.dk

Seneste blogindlæg

Sociale medier

     

Kategorier