Fem gode råd til en ’slow’ sommer på gåben

Sommertid ved stranden

Vi bevæger os om ganske kort tid ind officielt ind i sommerferiens dejlige tid. En tid, hvor vi kan nyde de mange lyse timer, det milde vejr og naturen omkring os. Det er nu, hvor vi rigtig får tid til familiehygge, motion, oprydning på loftet, lækre måltider, rejser og meget mere. Generelt ønsker vi at fylde kalenderen med så mange fantastiske sommerminder som muligt.

Men måske det er en god idé at prøve, om du kan lægge nogle af planerne på hylden?

Ofte opstår de bedste øjeblikke, når vi er til stede lige præcis der, hvor vi er. Denne måde at holde ferie på kaldes også for ’slow travel’.

Kort fortalt handler ’slow travel’ om at prioritere kvalitet over kvantitet i sin ferie. Her er formålet ikke at se så mange seværdigheder som muligt på sin ferie, men derimod at opnå en dybere forståelse for den lokale kultur og natur ved at tage sig god tid til at udforske stedet.

Faktisk er gåture en glimrende måde at tage farten ud af ferien på. Her er nogle gode råd til, hvordan du kan bruge gåturen til at skabe ro.

Soppe ved stranden
Sommerens bedste minder er de øjeblikke, hvor vi sopper i vandkanten og lytter til hinanden.

1. Gå i stedet for at køre

Når vi går, oplever vi omgivelserne på en hel anden måde. Vi vores sanser bliver vakt og de små unikke detaljer i landskabet træder frem på en helt ny måde. Det skyldes, at vores sanseapparat evolutionært er udviklet til bevægelse i dette tempo og ikke til den hastighed, vi skyder frem med i bil og fly.

2. Gå uden en plan

Vi kan hurtigt blive overvældet af lysten til at skulle nå det hele. Når vi ikke konstant skynder os mod den næste aktivitet, giver vi os selv plads til at udforske og observere omgivelserne. Hvis du går ud uden en plan, finder du måske et særligt lokalt spisested, en hemmelig sti eller en smuk udsigt.

3. Gå med nysgerrighed

Når vi går uden et specifikt mål eller tidsramme, giver vi os selv plads til at kaste et nysgerrigt blik på omverden. Vi undrer os over noget, vi ser i omgivelserne og begynder måske at undersøge det ukendte nærmere. På den måde lærer du noget nyt, som kan gøre turen endnu mere mindeværdig.

4. Gå med åbne ører

En af glæderne ved ferien er den ekstra tid til samvær med vores nære. Derfor er det også vigtigt, at vi i jagten på at opleve så meget som muligt ikke glemmer at være til stede og lyttende overfor dem, som vi er sammen med. Ved at gå sammen, giver vi hinanden tiden og rummet til at åbne op for nogle af de emner, som måske bliver skubbet til side en travl hverdag.

5. Gå langsomt

Når vi går langsomt og bevidst, kan vi virkelig nyde øjeblikket. Tag dig tid til at stoppe op undervejs og nyd alt det, der opstår spontant. Om det er en smuk udsigt, en interessant stenformation eller en rolig stund ved en skovsø, så tillad dig selv at være fuldt til stede og nyde nuet uden at skynde dig videre. Dette kan give en dybere følelse af ro og bidrage til en mere afslappende sommerferie.

Velkommen

Jeg hedder Pia og er iværksætteren bag Oh So Quiet ApS.

Her på bloggen deler jeg min passion for gåture: du kan finde tips til smukke gåture, læse om gåturens magi og følge lidt med i mit liv som iværksætter.

Læs mere om mig og historien bag Oh So Quiet ApS

Kontakt

Mobil: +45 22 25 57 81
E-mail: pia@ohsoquiet.dk

Seneste blogindlæg

Sociale medier

     

Kategorier