Der findes mange myter og misforståelser omkring enhver motionsform og vandring er ingen undtagelse. Det er dog ikke altid sandheden, som ligger bag vores fordomme. Vi vil derfor se nærmere på fem myter om vandring samt hvorfor, du ikke skal lade dig begrænse af dem.

1. Du skal være i god form

Der er mange, der antager, at du skal være i topform og gå meget lange distancer for at kunne kategorisere sig selv som vandrer, men det er heldigvis ikke sandheden. Alle mennesker kan derimod tage på vandretur. En vandretur er i virkeligheden bare et andet ord for en gåtur i naturen. Det handler blot om at tilpasse vandreturen til det niveau, som du befinder dig på nu og her. Når du så først har oplevet glæden ved at vandre, vil du gradvist blive bedre og vil løbende kunne udfordre dig selv med dit valg af distancer og ruter. Du kan læse mere om, hvordan du kommer godt i gang med at vandre her

2. Det er dyrt

Vi kan have en tendens til at tro, at når vi starter en ny hobby, så skal vi have alt udstyret fra start. I så fald kan man hurtigt kaste mange penge efter udendørsudstyr, sko og tøj. Der kan selvfølgelig være en luksus i at have det diverse udstyr, som måske gør, at du ønsker at investere i det på sigt, men det er på ingen måde en nødvendighed for at komme i gang. Faktisk er alt du skal bruge et par gode sko, fornuftigt overtøj og en rygsæk – så er du i gang.

3. Det er kedeligt

Nogen kan være af den opfattelse, at det skulle være kedeligt at vandre. Det handler jo bare om at flytte sig fra et sted til et andet, men det er netop her, at vandreturen er misforstået. Det handler netop ikke om at nå fra start til ende, men om alt det der sker undervejs. Det handler om at skabe et frirum til at opleve naturen, lytte til roen og give plads til at lade sine tanker flyde. Det handler altså ikke om fart og præstation, men derimod om nærvær og påskønnelse.

4. Det er svært

Det kan være meget forskelligt hvilke associationer, man får til ordet ”vandring”. Nogle tænker måske på bjergbestigning, uvejr, farlige dyr og teltovernatninger. Selvom disse ord selvfølgelig kan indgå i en vandretur, så er de ikke forudsætninger for en vandretur. Det at vandre i den danske natur er heldigvis oftest en ganske fredelig affære. Derfor kan det stadig være godt at være forberedt på de ting, som kan gå skævt. For eksempel kan man gøre sig overvejelser om, hvad man vil gøre, hvis vejret skifter eller hvordan man vil håndtere en flåt. På alle Oh so Quiets ruter, får du adgang til vores telefonsupport, som kan kontaktes i forhold til enhver usikkerhed og/eller udfordring – Så er vandring faktisk slet ikke så svært.

5. Det er kun for naturentusiaster

Nogle gange tilskriver vi aktiviteter til de professionelle og erfarne. Det kan være skæmmende at lære noget nyt. Mange døjer med en angst for ikke at være god nok eller for at fejle. Så kan det være nemmere ikke at forsøge og dermed sikre sig selv mod eventuelle nederlag. Men når vi gør det, fraskriver vi også os selv glæden ved succesfølelsen af at blive bedre. Derfor er det altid godt at minde sig selv om, at alle har været nybegyndere på et tidspunkt og at der ligger en kæmpe styrke i at turde at prøve noget nyt. Og hvis det ikke virker, kan man jo altid støtte sig til Pippi Langstrømpe-mentaliteten – ”Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt!”

Læs mere:

Velkommen

Jeg hedder Pia og er iværksætteren bag Oh So Quiet ApS.

Her på bloggen deler jeg min passion for gåture: du kan finde tips til smukke gåture, læse om gåturens magi og følge lidt med i mit liv som iværksætter.

Læs mere om mig og historien bag Oh So Quiet ApS

Kontakt

Mobil: +45 22 25 57 81
E-mail: pia@ohsoquiet.dk

Seneste blogindlæg

Sociale medier

     

Kategorier