Har du nogensinde tænkt over, hvilke typer gåture, du har i dit liv?

Nej, vel? For det at gå er for de fleste af os så fundamental en del af at være i verden og få en hverdag til at fungere, at vi knap nok lægger mærke til måden og intentionen bag.

Alligevel kan det være værd en tanke værd, for så får du øje på, at gåturene tjener vidt forskellige formål, men også giver dig noget forskelligt. Måske får du øje på, hvor din gåturs-lykke særligt ligger. Det har jeg gjort.

Sådan ser min uges gåture ud

I sommers blev jeg kontaktet af en journalist fra iForm og spurgt om, hvilke typer gåture jeg har i min hverdag. Et spændende spørgsmål, som jeg aldrig havde tænkt over på den måde før.

Jeg kunne på stående fod nævne fire typer:

  1. Mine daglige gåture med hunden. Her får jeg sagt godmorgen til dagen og får sat gang i systemet med en mundfuld frisk luft.

  2. Gåture til at få ro på systemet efter særligt hektiske dag. På disse ture søger jeg gerne ud i naturen. Her er ikke en masse forstyrrelser og larm, og naturens indtryk – lyde, dufte og lysindfald – får langsomt roen til falde over mig og mine myldretanker i takt med at jeg går. Gåturene er afgjort en af mine allervigtigste ventiler, hvor de ting, jeg går og tumler med, falder på plads og finder deres rette hylde.

  3. En fast ugentlig walk’n’talk med en god ven. En gang om ugen går jeg en fast rute med en god ven, hvor vi snakker om løst og fast og hvad der lige fylder hos os hver især. Vi er begge iværksættere, og vores samtaler kredser som regel om nogle af de udfordringer, vi oplever i den henseende. Turene giver os begge inspiration, indsigt og fornyet energi og kræfter.

  4. Researchture ifm. Oh So Quiet. Jeg går mange ture ifm. planlægning og kvalitetssikring af vandreruter, så det bliver lettere for gæsterne at hengive sig til gåturen og den smukke, storslåede natur. Denne del elsker jeg allermest ved mit job i Oh So Quiet.


(Du kan læse indlægget i iForm på billedet, eller ved at følge linket i bunden af blogindlægget).

Min yndlingsgåtur

Jeg kunne sagtens have nævnt endnu flere typer, særligt hvis jeg også tager de øvrige gåture med venner og familie med, der dog mest finder sted i weekender og ferie.

Jeg elsker de oplevelser, som gåturene beriger mig med, samtidig med at jeg får frisk luft, motion, nærvær med mennesker jeg holder af, kontakt til naturen og ro på systemet.

Alle gåture kan noget i sig selv, men for mig er den allerbedste gåtur alligevel en naturnær rute, som jeg oplever for første gang, gerne i selskab med et menneske, jeg holder af. Det får følelsen af eventyr op i mig. Måske fordi denne type gåture får mig til at være 100 procent til stede i nuet og for en stund glemme mig selv og alle mine bekymringer.

Hvad er din yndlingsgåtur? Og hvad giver den dig?

Billede af spalten med mig, der kan læses i iForm juli 2023

Læs mere

Velkommen

Jeg hedder Pia og er iværksætteren bag Oh So Quiet ApS.

Her på bloggen deler jeg min passion for gåture: du kan finde tips til smukke gåture, læse om gåturens magi og følge lidt med i mit liv som iværksætter.

Læs mere om mig og historien bag Oh So Quiet ApS

Kontakt

Mobil: +45 22 25 57 81
E-mail: pia@ohsoquiet.dk

Seneste blogindlæg

Sociale medier

     

Kategorier