Rubjerg Knude

Tilgængelighed: 27. september – 18. oktober 2024

4,9 stjerner på TrustPilot  |  3 dage med 2 overnatninger Helpension

3-dages vandreferie ved
Rubjerg Knude

Bjergtagende! 

Det er følelsen, når man nyder panoramaudsigten ud over Vesterhavet og langt ind i landet fra Rubjerg Knude. Skønheden bliver sat i perspektiv af de voldsomme naturkræfter bestående af hav, vind og sand, der år for år ændrer på kystlinjen ved Lønstrup Klint. 

 • Gå igennem den hvidgule “sandørken”, Rubjerg Knude, der er en enorm sandmile syd for Lønstrup. Her kan du se det berømte fyr, der i 2019 under stor bevågenhed blev flyttet 80 meter mod øst, da det ellers ville være styrtet i havet.
 • Nyd stemningen i den gamle fiskerby Lønstrup, der er kendt for sine gallerier med kunsthåndværk og caféer.

Priser

Afgang søndag – onsdag: 2.295 kr pr person
Afgang torsdag eller lørdag: 2.495 kr pr person
Afgang fredag eller helligdag: 2.595 kr pr person 
Børn: 1.895 kr pr person
Hund (kun tur A): 150 kr

Forudbetalt forbrug: 1.000 kr
(herfra trækkes forbrug af el, vand og minibar.
Det resterende beløb tilbagebetales efter turen)

Samme rute, men to forskellige overnatningsmuligheder.....

A

B

Inkluderet i vandreturen

 • Program for vandreferie ved Rubjerg Knude
 • Digitalt kort via app samt print-selv kort
 • Overnatning i to forskellige sommerhuse
 • Ingredienser + nemme opskrifter til aftensmad, morgenmad og frokost (står klar i begge husene ved ankomst)
 • Rengøring
 • Linnedpakker (sengetøj, lagen, viskestykke, håndklæde)
 • Supportnummer


Ikke inkluderet i pris:

 • Drikkevarer (der er minibar i husene)
 • Bagagetransport (pak let – resten er alligevel i  sommerhusene)

Program

Dag 1

Parkering: p-plads ved Fyrvejen, Lønstrup
Dagsdistance: 9,5 km – fra Rubjerg Knude til Nr. Lyngby
Adgang til sommerhus Nr. Lyngby: Fra klokken 16

I parkerer for enden af Fyrvej og går herfra forbi Rubjerg Knude Fyr, der i 2019 blev flyttet 80 m mod øst for ikke at styrte i havet.

Nyd panoramaudsigten ud over Vesterhavet og langt ind i landet fra Rubjerg Knude. Skønheden bliver sat i perspektiv af de voldsomme naturkræfter bestående af hav, vind og sand, der år for år ændrer på kystlinjen ved Lønstrup Klint.

Herfra går turen igennem Rubjerg Klitplantage til sommerhuset i Nr. Lyngby.

Dag 2

Dagsdistance: 13,5 km – fra Rubjerg Knude til Nr. Lyngby
Afgang fra sommerhus Nr. Lyngby: senest klokken 10
Adgang til sommerhus Lønstrup:
Fra klokken 15.30

Fra Nr. Lyngby bevæger I jer tilbage mod Rubjerg Knude. Nyd her panoramaudsigten ud over Vesterhavet og langt ind i landet. Skønheden bliver sat i perspektiv af de voldsomme naturkræfter bestående af hav, vind og sand, der år for år ændrer på kystlinjen ved Lønstrup Klint.

I passerer resterne af Maarup Kirke på vej ind mod Lønstrup og går på stenalderskrænten Lien, der for 5-7000 år siden var en kystklint ud mod Stenalderhavet. Overnatningen foregår ved et sommerhus tæt på stranden.

Læs blogindlæg: Rubjerg Knude og god vennesnak

Dag 3

Dagsdistance: 10,5 km – fra Lønstrup til Rubjerg Knude
Afgang fra sommerhus Lønstrup: senest klokken 10

Efter et ophold i sommerhuset, går I parallelt med kystlinjen tilbage ind mod Lønstrup centrum og passerer Signalmasten og Bækslugten.

Ruten er lagt, så den snor sig gennem og forbi meget forskellige landskabstyper: frodig klitplantage, bølgende sandørken (Rubjerg Knude), en slugt skabt af underjordiske kilder (Grønne Rende) og det frådende Vesterhav. før I når tilbage til bilen.

Muligheder for offentlig transport

Aalborg station er den nærmeste større station til ruten og det er muligt at komme hertil med både bus og tog.

Fra Aalborg station kan der tages videre med bus 71 mod Hjørring station, hvor I skal stå ved Hundelev (Løkkensvej / Hjørring Kommune). Herfra bestilles en Plustur til parkeringspladsen ved Rubjerg Knude Fyr, 9800 Hjørring.

Bemærk at Plustur er flextrafik og skal bestilles senest 2 timer før turen.

Vi henviser til https://rejseplanen.dk/ for mere information, specifikke afgangstider og bestilling af Plustur

Kvalitet i alle detaljer

“Oh So Quiet er så gennemtænkt og veludført. Kvalitet på alle hylder, og det eneste vi skulle bekymre os om var at nyde den storslåede nordjyske natur ved Vesterhavet. Vi kommer til at gøre det igen:-)!”

Karen Sophie Lerhard, 26. maj 2023

Kan helt klart anbefales!

“Turene har passende længde og går gennem områder, vi ikke lige selv ville finde – så på den måde får man en rigtig god og interessant rute. Kortmaterialet er nemt at følge.”

Elsebet Kærgaard, 7. juni 2023

Udforsk vores koncept

En Oh So Quiet-tur er en mini-vandreferie,
hvor du og dine rejsefæller går på egen hånd fra overnatningssted til overnatningssted i smuk, uforstyrret natur.  I modtager inden turen rutekort (gennem en app) og grundigt info-materiale. 

Overnatning
I overnatter enten i sommerhuse  eller på hotel. I sommerhusene står der ingredienser og nemme opskrifter på aftensmad, morgenmad og frokost, mens I på hotellerne kan nyde lækre måltider i restauranten.

Support under hele turen
Skulle der opstå spørgsmål før, under eller efter turen, kan I til enhver tid kontakte vores support.

Det giver jer optimale rammer for at nyde gåturen, naturen, roen og nærværet, så vandreturen handler mere om at nyde end at præstere. 

På langt de fleste vandreferier, du kan købe i Danmark, er kun morgenmad inkluderet. Sådan er det ikke på en Oh So Quiet-tur. Her er både aftensmad, morgenmad og frokost inkluderet, hvilket hjælper med at holde dine omkostninger nede og gør det nemt at tage afsted på en vandreferie.

Alt, hvad du har brug for til et kort ophold, er til stede i sommerhusene: linned, håndklæder, brænde, drikkevarer, mad, snacks, toiletpapir, madpakkepapir – you name it. Det betyder, at du på “sommerhus til sommerhus”-turene kan nøjes med at pakke en rygsæk med let skiftetøj, toiletartikler og en drikkedunk. På nogle af “hotel til hotel”-turene er der mulighed for at bestille bagagetransport.

Vi sørger for alt det praktiske med med rute, forplejning, overnatning og rengøring, så du og dine rejsefæller kan fokusere 100 procent på at nyde turen gennem de dejligste landskaber. 

Du behøver ikke at bekymre dig om, hvordan du kommer tilbage til din bil efter vandreturen.

Alle dagsdistancer er mellem 8 og 19 km –  her kan også nybegyndere være med. Vil du gerne gå længere distancer? Kontakt pia@ohsoquiet.dk og få anbefalet en ekstra lang rute. På enkelte ruter er der allerede indlagt længere dagsdistancer som valgfri mulighed. På 3-dages turene er dag 2 altid lidt længere end dag 1 og 3 – det skaber en rolig indflyvning og landing på din tur. 

Vi går rigtig mange kilometer, når vi tilrettelægger hver eneste vandretur. Det gør vi for at designe ruter, der har særlige oplevelseskvaliteter, som gør det lettere for gæsterne at lade sig opsluge af den smukke, storslåede natur. Vi sørger for at det er let at finde vej gennem de fantastiske naturoplevelser og seværdigheder,

Du og dine rejsefæller går turen på egen hånd, idet I følger ruten på et kort i en mobilapp. Det betyder, at I ikke behøver forholde jer til nye mennesker på jeres tur, men kan nyde roen ved jeres eget selskab. Er I på en “fra sommerhus til sommerhus”-tur, har I også fuld privatliv under opholdet i sommerhusene. Uanset om I er 2 eller 6 personer afsted, har I altid sommerhusene helt for jer selv.

Vi udvælger de mest charmerende og sjælfulde overnatningssteder til vores ture. Det kan fx være en særlig naturnær beliggenhed, en smuk indretning eller et sted fuld af historie. Ikke to destinationer er ens, og derfor vil du opleve stor variation i overnatningsstederne. Inde på den enkelte rute, er der links til overnatningsstederne.

På alle vores ture er der fuld mobilsupport under turen. Driller app’en? Eller opstår der et problem ude i et af sommerhusene? Så ringer du bare eller sender en SMS. Selvom du og dine rejsefæller går på egen hånd og selv låser jer ind i sommerhusene, er jeres vært med jer i kulissen. Vi sørger for, at der står mad og diverse til jer i sommerhusene og for at gøre rent, når I går videre til det næste stop på turen.
 

Det er for alle vores ruter muligt at gøre brug af offentlig transport til at nå frem til rutens startpunkt. Du kan læse nærmere om disse muligheder under hver enkel rute og vi henviser til https://rejseplanen.dk/ for mere information, specifikke afgangstider og bestilling af Plustur.

Andre ruter