Flensborg Fjord og Alssund

Tilgængelighed: 15. – 29.  juni 2024

4,9 stjerner på TrustPilot  |  3 dage med 2 overnatninger Helpension

3-dages vandreferie ved Flensborg Fjord

Der er rig mulighed for at opleve historiens vingesus.

  • Oplev stemningen langs Flensborg Fjord og Alssund, hvor bøgetræerne vokser helt ned til kysten og læner sig modigt ud over de nøgne, stejle skrænter.
  • Gå i det kystnære landskab på Gendarmstien, hvor gendarmer i blå kapper patruljerede til fods for at vogte grænsen mod Tyskland fra 1920-1958
  • Overnat på Sandbjerg Gods, grundlagt i 1571 af hertug Hans, hvor du kan nyde den smukke beliggenhed ved Alssund.
  • Anden nat tilbringes på Als Kloster, en gammel sønderjysk gård, der fra 1989-2001 fungerede som kloster for katolske nonner af mange nationaliteter.

.
NB! Ruten kræver, at I ankommer i bil, da der er en mindre køretur på dag 2.

Priser

2.895 kr pr person i dobbeltværelse

Inkluderet i vandreturen

  • Program for vandreferie ved Flensborg Fjord
  • Digitalt kort via app 
  • Ophold på to forskellige hoteller
  • Helpension
  • Supportnummer

 

Ikke inkluderet i pris:

  • Bagagetransport

Program

Dag 1

Parkering: p-plads ved Sandbjerg Gods, Sandbjergvej 102, 6400 Sønderborg
Dagsdistance: 7 km 
Ankomst til Sandbjerg Gods: Fra klokken 15

Her vandrer I ad Nydamstien langs det snævre Alssund, der byder på spor fra krigen mod prøjserne i 1864 og Nydam Mose, hvor Nydamsbåden er fundet. Den regnes for et meget vigtigt fund, da den er en forløber for de senere vikingeskibe. Overnatningen foregår på Sandbjerg Gods, der med sine herskabelige stuer beretter om hertugdømmernes tid.

Dag 2

Dagsdistance: 16 km 
Afgang fra Sandbjerg Gods: senest klokken 9
Ankomst til Als Kloster:
Fra klokken 15

Efter morgenmaden kører I ned til Als Kloster og parkerer bilen. Herfra går ruten via Gendarmstien ind til Sønderborg, hvor I undervejs kommer omkring Sønderborg Slot, grundlagt omkring år 1200 og gennem middelalderen en af landets stærkeste borge.

I kommer også forbi spor fra de to verdenskrige og igennem Sønderskoven, hvor man kan se en flage af glimmerler, der er mere end 3 millioner år gammelt. Overnatningen foregår på Als Kloster, hvor værelserne bærer navn efter de tidligere beboere, Assumptionssøstrene.

Dag 3

Dagsdistance: valgfrit 9 km 
Afgang fra Als Kloster: senest klokken 10

Den sidste vandredag går igennem naturområdet Trillen, hvor søerne er lavvandede, meget salte og omgivet af rørbræmme. De huser et rigt fugleliv, bl.a. den store skallesluger, der er en sjælden ynglefugl. Ruten runder Høruphav, der gennem generationer har været rekreationsområde for Sønderborgs beboere. Her kan I evt. nyde en frokost eller en kop kaffe på Hotel Baltica, før I går tilbage mod bilen.

Vandring: Flensborg Fjord og Alssund

“Turen var planlagt ned til mindste detalje og alt fungerede👍 dejlig natur og fine overnatningssteder28 og 29/6.”

Lene, den 23. juni 2023

Skønne dage

“Vi var helt forberedte på 3 dags vandreture langs Alssund og Flensborg Fjord pga af de mails vi modtog fra Pia op til vores afgang.
Smuk natur, ture i skoven som vi aldrig på egen hånd havde valgt, gode overnatningssteder og mad til alle måltider.
Det er ikke sidste gang vi har gået med Oh so quiet😀
Elsker at man kun skal forholde sig til vejret😀”

Hanne Rosendahl

Udforsk vores koncept

En Oh So Quiet-tur er en mini-vandreferie,
hvor du og dine rejsefæller går på egen hånd fra overnatningssted til overnatningssted i smuk, uforstyrret natur.  I modtager inden turen rutekort (gennem en app) og grundigt info-materiale. 

Overnatning
I overnatter enten i sommerhuse  eller på hotel. I sommerhusene står der ingredienser og nemme opskrifter på aftensmad, morgenmad og frokost, mens I på hotellerne kan nyde lækre måltider i restauranten.

Support under hele turen
Skulle der opstå spørgsmål før, under eller efter turen, kan I til enhver tid kontakte vores support.

Det giver jer optimale rammer for at nyde gåturen, naturen, roen og nærværet, så vandreturen handler mere om at nyde end at præstere. 

På langt de fleste vandreferier, du kan købe i Danmark, er kun morgenmad inkluderet. Sådan er det ikke på en Oh So Quiet-tur. Her er både aftensmad, morgenmad og frokost inkluderet, hvilket hjælper med at holde dine omkostninger nede og gør det nemt at tage afsted på en vandreferie.

Alt, hvad du har brug for til et kort ophold, er til stede i sommerhusene: linned, håndklæder, brænde, drikkevarer, mad, snacks, toiletpapir, madpakkepapir – you name it. Det betyder, at du på “sommerhus til sommerhus”-turene kan nøjes med at pakke en rygsæk med let skiftetøj, toiletartikler og en drikkedunk. På nogle af “hotel til hotel”-turene er der mulighed for at bestille bagagetransport.

Vi sørger for alt det praktiske med med rute, forplejning, overnatning og rengøring, så du og dine rejsefæller kan fokusere 100 procent på at nyde turen gennem de dejligste landskaber. 

Du behøver ikke at bekymre dig om, hvordan du kommer tilbage til din bil efter vandreturen.

Alle dagsdistancer er mellem 8 og 19 km –  her kan også nybegyndere være med. Vil du gerne gå længere distancer? Kontakt pia@ohsoquiet.dk og få anbefalet en ekstra lang rute. På enkelte ruter er der allerede indlagt længere dagsdistancer som valgfri mulighed. På 3-dages turene er dag 2 altid lidt længere end dag 1 og 3 – det skaber en rolig indflyvning og landing på din tur. 

Vi går rigtig mange kilometer, når vi tilrettelægger hver eneste vandretur. Det gør vi for at designe ruter, der har særlige oplevelseskvaliteter, som gør det lettere for gæsterne at lade sig opsluge af den smukke, storslåede natur. Vi sørger for at det er let at finde vej gennem de fantastiske naturoplevelser og seværdigheder,

Du og dine rejsefæller går turen på egen hånd, idet I følger ruten på et kort i en mobilapp. Det betyder, at I ikke behøver forholde jer til nye mennesker på jeres tur, men kan nyde roen ved jeres eget selskab. Er I på en “fra sommerhus til sommerhus”-tur, har I også fuld privatliv under opholdet i sommerhusene. Uanset om I er 2 eller 6 personer afsted, har I altid sommerhusene helt for jer selv.

Vi udvælger de mest charmerende og sjælfulde overnatningssteder til vores ture. Det kan fx være en særlig naturnær beliggenhed, en smuk indretning eller et sted fuld af historie. Ikke to destinationer er ens, og derfor vil du opleve stor variation i overnatningsstederne. Inde på den enkelte rute, er der links til overnatningsstederne.

På alle vores ture er der fuld mobilsupport under turen. Driller app’en? Eller opstår der et problem ude i et af sommerhusene? Så ringer du bare eller sender en SMS. Selvom du og dine rejsefæller går på egen hånd og selv låser jer ind i sommerhusene, er jeres vært med jer i kulissen. Vi sørger for, at der står mad og diverse til jer i sommerhusene og for at gøre rent, når I går videre til det næste stop på turen.
 

Det er for alle vores ruter muligt at gøre brug af offentlig transport til at nå frem til rutens startpunkt. Du kan læse nærmere om disse muligheder under hver enkel rute og vi henviser til https://rejseplanen.dk/ for mere information, specifikke afgangstider og bestilling af Plustur.

Andre ruter