Forbered

Forbered din Oh So Quiet-tur

Vandring er en af de letteste motionsformer at komme i gang med, hvis du er ved godt helbred. Det kræver ikke mere, end at du tager sko på og bevæger dig ud ad døren, så er du i gang.

Alligevel kan en vandreferie virke som et større projekt, for her skal du både tage stilling til rute, oppakning, overnatning og forplejning undervejs.

Oh So Quiet gør det nemt at tage på vandreferie, hvad enten det er første gang, du afprøver denne ferieform, eller som mere erfaren vandrer ønsker en nem og komfortabel løsning.

Forberedelse til turen

Der er begrænset forberedelse til en Oh So Quiet-tur. Meningen er netop, at det skal være nemt og ikke kræve en masse forarbejde at tage på tur. Alligevel er der nogle få ting, som du kan gøre forud for din tur for at blive helt klar.

Indlæg flere skridt i hverdagen

Hvis du ikke er vant til at bevæge dig ret meget, kan du med fordel indlægge ekstra skridt i hverdagen i ugerne op til turen: parkér bilen lidt længere væk, benyt toilettet på en anden etage på arbejdspladsen og gå en eftermiddags- eller aftenstur hver dag på en halv time. I weekenden kan du gå en lidt længere tur.

Du kan også vælge bare at springe ud i det uden fysisk forberedelse. I så fald anbefaler vi, at I går i et roligt tempo og indlægger flere hvilepauser undervejs på turen.

 

Bliv mentalt klar

Mentalt kan du forberede dig på turen ved at gøre dig tanker om, hvordan du vil reagere, hvis vejret bliver dårligt eller noget andet uforudset opstår. Hvordan vil du håndtere disse udfordringer?

Måske tager du en pose særligt gode lakridser med i tasken, som kun må åbnes i tilfælde af regnvejr. Eller øver dig i at se hændelsen fra andre vinkler.

Vejledende pakkeliste til vandreferien

 • Dagstursrygsæk (10-20 liter)
 • Fornuftigt fodtøj, f.eks. vandrestøvler eller sko med god støtte (husk at gå dem til inden turen)
 • Behageligt vandretøj (gerne i flere lag, så du kan justere din kropstemperatur efter forholdene)
 • Åndbart uldinderlag
 • Vandflaske
 • Regnbukser/regnjakke
 • Solcreme, kasket/hue, solbriller, vanter
 • Snacks til turen
 • Toiletartikler (pak alt i små plasticbeholdere, så du holder vægten nede)
 • Førstehjælpskit: smertestillende, vabelplaster, tægetang
 • Vandtæt opbevaring til dine ting (fx plastposer)
 • Varme sokker (der kan være fodkoldt i husene)

Praktiske oplysninger

Parkering

Under vandreturen parkerer man sin bil på en offentlig parkeringsplads i området; beliggenheden oplyses i god tid inden turen. I det omfang langtidsparkeringen kræver en særlig dispensation fra kommunen eller Naturstyrelsen, sørger Oh So Quiet for at indhente denne. Parkering under turen sker under eget ansvar.

Nøgler

På første og anden vandredag vil I modtage en SMS med oplysninger om koden til nøgleboksen samt hvor I kan finde nøglen til dagens overnatningssted. I vil også få besked om, hvornår I kan komme ind i jeres hus.

Pas på naturen

Når I er på vandretur, er det vigtigt at udvise hensyn til både dyr, planter og de mennesker, som færdes i områderne. 

1) Tag dit affald med hjem.
2) Hold din hund i snor.
3) Hils på de mennesker du møder.
4) Brug åben ild ansvarligt. Tænd kun bål på afmærkede bålpladser. Sluk bålet efter dig.
5) Hold afstand til dyr i naturen. Forstyr ikke vilde dyr, tag hensyn til fugle og til naturplejedyr i indhegninger.
6) Nyd naturens lyde – og undlad unødig støj.
7) Hold øje med skilte og hegn. Følg altid anbefalingerne fra skiltningen og respekter hegninger.

 

Rutekort/app

I modtager et print-selv vandrekort med udførlig rutebeskrivelse i god tid inden jeres tur. Af kortet fremgår, hvilke seværdigheder I kommer forbi langs ruten. Der vil desuden ligge ekstra rutekort klar til jer ude i feriehusene. Derudover modtager I rutefiler samt instruktion til download af app.

 

Hund

Hvis begge feriehuse på turen tillader hund, oplyser vi det under rutebeskrivelsen. Hav din hund i snor under hele vandreturen.

Sådan efterlader I husene

Efter at I forhåbentligt har haft en dejlig overnatning i feriehuset, skal I huske at gøre følgende, før I forlader huset:

 • Klare opvasken
 • Gå ud med skraldet
 • Tage linned af sengene og lægge det i en bunke på sengen sammen med brugte håndklæder
 • Rydde op
 • Udfylde liste over forbrug af drikkevarer og andre ting fra ”minibaren”
 • Aflæse strømmåler (aflæses også ved ankomst)

Til gengæld behøver I ikke gøre rent, da det er inkluderet i prisen. I skal heller ikke slukke for vand og strøm. Radiatorerne skal stå på det niveau, de gjorde, da I ankom til huset.

Support

“Det har været trygt at gå i nyt terræn – kun en SMS væk.” (Anna og Arne, tidligere Oh So Quiet-gæster)

Under hele turen er der adgang til support via SMS og telefonopkald. Det betyder, at I kan få hurtig hjælp, hvis I fx ikke kan få ovnen til at virke eller har spørgsmål til næste dags distance. Undervejs vil I modtage SMS’er med serviceinfo om rute, nøgle og andet, der har betydning for jeres tur.

I opfordres til at ringe til det nummer, der står på jeres rutekort, hvis I farer vild eller kommer noget til. Hvis I kommer alvorligt til skade, skal I straks ringe 112.