Planlæg

Vandring er en af de letteste motionsformer at komme i gang med, hvis du er ved godt helbred. Det kræver ikke mere, end at du tager sko på og bevæger dig ud ad døren, så er du i gang.

Alligevel kan en vandreferie virke som et større projekt, for her skal du både tage stilling til rute, oppakning, overnatning og forplejning undervejs.

Oh So Quiet gør det nemt at tage på vandreferie, hvad enten det er første gang, du afprøver denne ferieform, eller som mere erfaren vandrer ønsker en nem og komfortabel løsning.

Overnatning

Hvad er bedre end at sove i en god seng og tage et dejligt brusebad om morgenen? Særligt hvis vejret er dårligt, er glæden ved at komme frem til et tørt og varmt overnatningssted stor.

På din Oh So Quiet-tur overnatter du undervejs i to forskellige sommerhuse. Sommerhusene varierer meget i udseende, indretning og beliggenhed, men fælles for dem er, at de tilbyder en hyggelig og privat ramme for den del af turen, hvor du ikke er på farten. Du deler ikke sommerhus med andre end dem du har tilmeldt dig turen sammen med.

Under beskrivelsen af de enkelte ruter, finder du link til sommerhusene. Her kan du se billeder af sommerhusene og læse om deres faciliteter.

 

 

 

 

Forplejning

Uden mad og drikke… Efter en dag med masser af motion og frisk luft, har du brug for et godt og nærende måltid.

I sommerhuset finder du ingredienser og opskrifter til nem aftensmad, morgenmad og madpakke til næste dags vandretur. Der er ligeledes minibar med et udvalg af drikkevarer og snacks.

Dermed slipper du for besværlige indkøb og en tung rygsæk og behøver heller ikke forholde dig til en masse andre mennesker på en restaurant. Du kan i stedet nyde en rolig aften sammen med din(e) vandrefælle(r).

“Måltidskasserne er en vidunderlig idé. At vandre med så lidt på ryggen er lig med frihed. Og maden var virkelig lækker!” (Oh So Quiet-gæst, maj 2019)

Aftensmad
Råvarer til aftensmad leveres af Aarstiderne.com eller lokal måltidskasseleverandør. Retterne indeholder gode, økologiske grøntsager og velkendte fisk og kødudskæringer, der tager cirka 30 minutter at tilberede. Der vil være mulighed for at ønske rene vegetarretter.

NB! Retterne bliver først offentliggjort 2 uger før turen. I vil få en mail, hvor I får mulighed for at vælge de to retter, I gerne vil lave på jeres vandreferie.

Morgenmad
Morgenmad består af økologiske og/eller lokale råvarer og annonceres ligeledes cirka to uger før afgang. Morgenmaden kan fx bestå af æg, ost, marmelade, brød eller gryn til grød.

Madpakke
Madpakken består af en sandwich på rugbrød/grovbolle eller en måltidssalat, som er nem at tage med på dagens vandretur. Der er mulighed for at ønske udelukkende vegetarisk variant.

Nyd en lokal øl sammen med et lækkert måltid
Morgenmad i det fri på vandreferien

Drikkevarer og snacks
I hvert hus er der en velassorteret minibar med et udvalg af drikkevarer, slik og snacks til rimelige priser.

Betaling for forbruget i minibaren modregnes i forudbetalt depositum.

 

 

 

 

 

 

 

 

Forberedelse til turen

Der er begrænset forberedelse til en Oh So Quiet-tur. Meningen er netop, at det skal være nemt og ikke kræve en masse forarbejde at tage på tur. Alligevel er der nogle få ting, som du kan gøre forud for din tur for at blive helt klar.

Indlæg flere skridt i hverdagen
Hvis du ikke er vant til at bevæge dig ret meget, kan du med fordel indlægge ekstra skridt i hverdagen i ugerne op til turen: parkér bilen lidt længere væk, benyt toilettet på en anden etage på arbejdspladsen og gå en eftermiddags- eller aftenstur hver dag på en halv time. I weekenden kan du gå en lidt længere tur.

Du kan også vælge bare at springe ud i det uden fysisk forberedelse. I så fald anbefaler vi, at I går i et roligt tempo og indlægger flere hvilepauser undervejs på turen.

Bliv mentalt klar
Mentalt kan du forberede dig på turen ved at gøre dig tanker om, hvordan du vil reagere, hvis vejret bliver dårligt eller noget andet uforudset opstår. Hvordan vil du håndtere disse udfordringer?

Måske tager du en pose særligt gode lakridser med i tasken, som kun må åbnes i tilfælde af regnvejr. Eller øver dig i at se hændelsen fra andre vinkler.

Vejledende pakkeliste til vandreferien

 • Dagstursrygsæk (10-20 liter)
 • Fornuftigt fodtøj, f.eks. vandrestøvler eller sko med god støtte (husk at gå dem til inden turen)
 • Behageligt vandretøj (gerne i flere lag, så du kan justere din kropstemperatur efter forholdene)
 • Åndbart uldinderlag
 • Vandflaske
 • Regnbukser/regnjakke
 • Solcreme, kasket, solbriller
 • Snacks til turen
 • Toiletartikler (pak alt i små plasticbeholdere, så du holder vægten nede)
 • Vandtæt opbevaring til dine ting (fx plastposer)
 • Varme sokker (der kan være fodkoldt i husene)

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Parkering

Under vandreturen parkerer man sin bil på en offentlig parkeringsplads i området; beliggenheden oplyses i god tid inden turen. I det omfang langtidsparkeringen kræver en særlig dispensation fra kommunen, sørger Oh So Quiet for at indhente denne. Parkering under turen er under eget ansvar.

 

Nøgler

På første og anden vandredag vil I modtage en SMS med oplysninger om, hvor I kan finde nøglen til dagens overnatningssted. I vil også få besked om, hvornår I kan komme ind i jeres hus.

 

Pas på naturen

Når I er på vandretur, er det vigtigt at udvise respekt for både naturen og de mennesker, som færdes i områderne. Så læg affald fra madpakken eller de medbragte snacks i lommen, og smid det ud, når I kommer forbi en skraldespand, og tænk over ikke at rode unødigt i skovbunden, hvis I går fra stien for at samle svampe eller bær. 

 

Rutekort

I modtager et vandrekort med udførlig rutebeskrivelse i god tid inden jeres tur. Af kortet fremgår, hvilke seværdigheder I kommer forbi langs ruten samt hvor der er toiletter og indkøbsmuligheder (hvis der er nogen). Der vil desuden ligge ekstra rutekort klar til jer ude i feriehusene.

 

Hund

Man må desværre ikke have hund i de fleste af feriehusene. Hvis begge feriehuse på turen tillader hund, oplyser vi det under rutebeskrivelsen. Hav din hund i snor under hele vandreturen.

Sådan efterlader I husene

Efter at I forhåbentligt har haft en dejlig overnatning i feriehuset, skal I huske at gøre følgende, før I forlader huset: 

 • Klare opvasken

 • Gå ud med skraldet

 • Tage linned af sengene og lægge det i en bunke på sengen sammen med brugte håndklæder 

 • Rydde op

 • Udfylde liste over forbrug af drikkevarer og andre ting fra ”minibaren”

 • Aflæse strømmåler (aflæses også ved ankomst)

Til gengæld behøver I ikke gøre rent, da det er inkluderet i prisen. I skal heller ikke slukke for vand og strøm. Radiatorerne skal stå på det niveau, de gjorde, da I ankom til huset. 

SUPPORT

“Det har været trygt at gå i nyt terræn – kun en SMS væk.” (Anna og Arne, Oh So Quiet-gæster i september 2019)

Under hele turen er der adgang til support via SMS og telefonopkald. Det betyder, at I kan få hurtig hjælp, hvis I fx ikke kan få ovnen til at virke eller har spørgsmål til næste dags distance. Undervejs vil I modtage SMS’er med serviceinfo om rute, nøgle og andet, der har betydning for jeres tur. 

I opfordres til at ringe til det nummer, der står på jeres rutekort, hvis I farer vild eller kommer noget til. Hvis I kommer alvorligt til skade, skal I straks ringe 112.