I denne uge, der på vemodig vis har været mærket af tabet af vores nationalskjald Kim Larsen, deltog jeg torsdag i en innovations-camp. En super inspirerende dag, der blandt andet bød på et snigkig ind i fremtidens turisme. Jeg kan her afsløre, at en vigtig rejsetrend bliver stilhed.

Arrangementet blev afholdt i regi af innovationsprogrammet TourismX, som udbydes af Dansk Kyst og Naturturisme i samarbejde med Wonderful Copenhagen. Oh So Quiet er sammen med en række andre danske turismevirksomheder udtaget til TourismX, hvor vi hen over de næste 14 måneder får kyndig hjælp til at modne vores turistkoncepter fra oplevelses- og turismeforskere på Aalborg Universitet og SDU.

Innovations-campen tjente som en slags kickoff, hvor alle de deltagende virksomheder fra hele landet var samlet i Brandts Museum for Kunst & Visuel Kultur i Odense.

Det var fascinerende at høre om de andres idéer, der gik på alt fra lokationsbaserede audio-guides, hvor lydinputtene tilpasser sig efter din placering (du kan for eksempel opleve bombardementet af København i 1807 gennem autentisk lyd, hvor bomberne falder om ørerne på dig) til at omdanne Rødby til en gigantisk hotelscene, hvor du kan overnatte i arresten eller hos byens frisør. Kreativitet og gåpåmod på højeste niveau!

Vi rejser væk fra mobilen
Fremtidsforsker Kirsten Poulsen fra Firstmove satte ord på, hvilke rejsetendenser der er på vej til os danskere. Altså hvis man skal tro på firstmoverne – de 2-3 procent af befolkningen, der sætter en ny adfærd i gang. Vi andre er som regel 3-5-10 år om at tilpasse os de nye tendenser, alt afhængig af, om vi er early eller late adapters.

Stilhed bliver ifølge Kirsten Poulsen en af fremtidens rejsetrends. I vores fortravlede hverdagsliv med internet, convenience food og multitasking, savner vi i stigende grad følelsen af, at ting tager tid. Og at give os tid uden digitale forstyrrelser og overspringshandlinger. Som en modvægt til højhastighedssamfundet, opstår trangen til at sætte den stressende og forstyrrende mobil på standby, når vi holder ferie. Vi opsøger aktivt stilheden, bl.a. den stilhed, der findes i naturen.

Det er jo skønne toner set fra et Oh So Quiet-perspektiv. Tak for en god dag, TourismX.