Ofte stillede spørgsmål om vandreferie

Hvorfor bliver jeg opkrævet 1.000 kr. ekstra, når jeg booker?

De 1.000 kr. er et depositum for turen, hvorfra dine udgifter til el, vand og minibar trækkes. Resten af beløbet tilbagebetales efter turen.

Hvad dækker depositum over?

Det er et hensat beløb, hvorfra dine udgifter til el, vand og minibar trækkes. Efter turen føres resten af beløbet tilbage til din konto.

Kan man betale sin tur i rater?

Hvis du booker din tur mere end tre måneder før afgang, kan du dele betalingen i to rater. Det kræver dog, at du laver en aftale pr. e-mail først. Skriv til pia@ohsoquiet.dk

Har man sommerhusene helt for sig selv?

Ja, der er ikke andre end dig og den/dem, du vandrer med. En del af charmen ved en Oh So Quiet-tur er netop, at I ikke skal forholde jer til en masse nye mennesker. Det giver mulighed for at pleje dine nære relationer og lade helt op.

Er der ingen Oh So Quiet-ture i højsæsonen?

Nej, der er udelukkende Oh So Quiet-ture forår (april-juni) og efterår (august-oktober).

Hvornår ligger efterårsturene?

De præcise datoer meldes ud i begyndelsen af april 2020. Perioden kommer dog til at ligge fra slutningen af august-oktober (-ish).

Må man have hund med?

Under de enkelte ruter kan du læse, om man må have hund med.  Om man må have hund med eller ej, afhænger af om man må have hund med i de sommerhuse, der ligger på turen.

Hvad er forskellen på forårsruterne?

Der er forskel på perioden, husene, distancerne, om man må have hund med samt antal personer. Derudover er der forskel på den natur, du vandrer i. Her er nogle overordnede pejlemærker, du kan vælge rute ud fra:

  • Hvis du er til øde og smukke klithedelandskaber, skal du vælge Stenbjerg-Lyngby. Det er ikke for ingenting, at Lyngby kaldes for “verdens ende”
  • Hvis du gerne vil opleve Danmarks længste ubebyggede kyststrækning og et af de steder, hvor nattemørket er dybest og giver det bedste udsyn til stjernerne, skal du vælge Bulbjerg-Lildstrand-Thorupstrand
  • Hvis du gerne vil på en meget afvekslende rute, der byder på både kuperet terræn med bakker gennem frodige Fosdalen samt flade strækninger med klithede og plantage, skal du vælge Tranum-Slettestrand-Rødhus
  • Hvis du gerne vil opleve stemningen på Vestkysten, både hvad angår natur- og kulturhistorie, skal du vælge Nr. Vorupør-Vangså-Stenbjerg. På denne rute er der også mulighed for at spise en vaffelis undervejs

Kan man se husene på de enkelte ture?

Inde under beskrivelsen af de enkelte ruter, er der links til de huse, du kan bo i. De står under beskrivelsen af tur A og B.

Kræver det en god form at kunne klare en Oh So Quiet-tur?

Distancerne er som udgangspunkt overkommelige og begyndervenlige, men alt er relativt. Hvis du slet ikke er vant til at bevæge dig i dagligdagen, kan du med fordel indlægge ekstra gåture i tiden op mod din tur. Under selve turen, kan du indlægge mange, små pauser og gå dagsdistancerne i et roligt tempo. Husk at medbringe snacks og vand, så du holder dit blodsukker stabilt og ikke dehydrerer undervejs.

Hvordan kommer jeg tilbage til min bil efter turen?

Alle ruter er tilrettelagt således, at du starter ud fra bilen på dag 1 og ender ved bilen på dag 3.