Frühlingswanderungen

På vandretur med Pia Skammelsen fra Oh So Quiet

Efterår: Lyngby, Stenbjerg 2 dg.

Fra1.395 DKK
2 dage
Tilgængelighed: 18.09 – 01.10
0
På vandretur med Pia Skammelsen fra Oh So Quiet

Efterår: Stenbjerg, Lyngby 4 dg.

Fra2.595 DKK
4 dage
Tilgængelighed: 18.09 – 01.10
0

Efterår: Klitmøller, Vangså

Fra2.095 DKK
3 dage
Tilgængelighed: 07.10 – 23.10
0

Forår 2022: Fosdalen, Svinkløv

Fra2.195 DKK
3 dage
Tilgængelighed: 31.03 – 24.04
0
1 2

PRISER

Alle ture er minimum for 2 personer. Der kan maximum være 4-6 personer pr. tur (max antal fremgår af den enkelte tur). 
 
Weekend (fre-søn) og helligdage: 2.295 kr. pr. person
Forlænget weekend (tor-lør / lør-man): 1.995 kr. pr. person
Hverdage (alle øvrige): 1.795 kr. pr. person
 
Børn under 14 år: 1.695 kr. pr. person
 
Der gives 10 procents rabat på gruppeture (4-6 personer).
 
Ved booking forudbetales et depositum på 1.000 kr., hvoraf forbrug under turen trækkes (el, vand, varme og minibar). Restbeløbet tilbagebetales efter turen.

Nationalpark Thy

Hav, vind, sand og salt har været med til at skabe den særlige natur i Nationalpark Thy. Her kan man vandre, sanse og lade tankerne fare i selskab med en god ven eller partner.

Hvis I er heldige, får I måske et glimt af et krondyr, en trane, et mark-firben eller en ensian-blåfugl. Mørket tillader udsyn til stjernerne, mens stilheden skaber ramme for nærvær og eftertænksomhed. 

Redningsvejen går bag klitterne parallelt med Vestkysten fra Agger Tange i syd til Bulbjerg i nord. Undervejs passerer den fiskersamfund, landingspladser og Lodbjerg Fyr. Strækningen udgør en stærk kulturhistorisk fortælling om livet ved kysten. Den blev i sin tid etableret til brug for redningstjenesten i tilfælde af skibsforlis og strandinger.

Læs mere: www.nationalparkthy.dk 

To på vandretur med Oh So Quiet
Fosdalen er en oplevelse på vandreturen

Jammerbugten

Naturskønne omgivelser, hvide strande, og de lokale stemninger giver anledning til helt unikke oplevelser i selskab med sine kære. Fra Fjerritslev og op til Løkken finder du et væld af smukt beliggende skovstier i eksempelvis Fosdalen, men også det lokale islæt i form af den ægte fiskerkultur, som stadig kan findes ved de små kystbyer som Thorup. Her vil man opleve de karakteristiske blå fiskekuttere på stranden i en skøn forening med et aktivt havnemiljø, hvor man kan besøge den lokale fiskehandler, og købe en frisklavet fiskefrikadelle med til turen hvis man vil. På en vandretur i disse omgivelser, forsvinder hverdagsstressen, og tankerne kan vandre alt imens man oplever et helt unikt hjørne af Danmark. 

Læs mere: Visitnordjylland.dk

Bær og urter

Naturen er et rent forrådskammer, man skal bare vide, hvad man skal kigge efter. Når I er på vandretur, kan I med fordel have en lille pose med, hvori I kan samle forskellige bær og urter, såsom rønnebær, havtorn, og porse til eksempelvis en god, hjemmelavet snaps. Dette giver en forstærket oplevelse af vandreturen, men også et fysisk minde, når I tager hul på snapsen et par måneder senere og kan genkalde jer vandreoplevelsen. 

I flere af feriehusene finder I ark med bær og urter, der kan sankes på det tidspunkt, I vandrer. I kan desuden købe en basissnaps, hvortil der kun skal tilsættes jeres fund.

Find bær og urter langs vandreturen
To på vandretur - giver ro til nærvær

Børn i naturen

Hvis I gerne vil have jeres børn med på vandretur, er det en god ide at afstemme forventninger hjemmefra, hvor I snakker om, hvad der skal ske og hvad det vil sige at være på en vandretur. På den måde indstiller børnene sig mentalt på den oplevelse, de skal ud på. I kan også afprøve oplevelsen af at gå langt, ved at tage børnene med ud et par timer, så de får en fornemmelse af, hvad det vil sige at vandre. 

Giv jer god tid til at lege og udforske, når I er afsted. Fortæl børnene om de dyr og planter, som I ser på ruten (i hvert fald dem, I kender navnene på). Giv dem små opgaver – for eksempel at finde noget bestemt på turen: hulsten, bær, kogler eller andet, som I kan tage med i tasken som små souvenirs. Jeres begejstring smitter, så hvis I er glade og synes, at det spændende og dejligt at vandre, så er sandsynligheden større for, at børnene også synes om det. 

Få flere idéer til børn i naturen: http://boerninaturen.dk/boern-i-nationalpark-thy/  

Nationalpark Thy har udgivet denne bog til børn, der indeholder små opgaver: https://knakken.dk/produkt/oplev-nationalpark-thy-med-pil-og-storm/